تمرین مولتی تایم فریم MTF – تکمیلی معامله در تایم فریم های مختلف

در این متن نحوه معامله در تایم فریم های مختلف را با چندین مثال واقعی از فارکس آموزش می دهیم.

مولتی تایم فریم هفتگی چیست؟

در تحلیل تکنیکال مبحثی به نام مولتی تایم فریم وجود دارد به این معنا که شما به طور همزمان و در بازه‌های زمانی مختلف چون ساعتی روزانه و هفتگی از یک دارایی را مورد تحلیل قرار می‌دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا از روند تصویر بزرگتری بسازید و معاملات خود را به طور دقیق‌تر هدایت کنید.

تمرین های معامله در تایم فریم های مختلف

در شکل زیر تایم فریم هفتگی بالا سمت چپ، روزانه پایین سمت چپ، چهار ساعته بالا سمت راست، 15 دقیقه ای پایین سمت راست می باشد.

در بازار واقعی مجبور نیستید چارت هایتان را دقیقا به این صورت بچینید. برخی پنجره های این مدلی را ترجیح می دهند و برخی نیز ترجیح می دهند در صفحه یک پنجره واحد را ببینند و پنجره ها را تعویض و جابجا کنند.

مشاهده یک جفت ارز در تایم فریم های مختلف هم در متاتریدر و هم سایت تریدینگ ویو امکان پذیر است. ولی در تریدینگ ویو برای مشاهده یک جفت ارز در تایم فریم های مختلف باید حق اشتراک ماهیانه داشته باشید. برای داشتن بیش از 4 تصویر در صفحه باید سطح خود را به پریمیوم ارتقا دهید.

البته می توانید جهت مشاهده چارت های چندگانه در یک صفحه و استفاده از بسیاری امکانات سایت تریدینگ ویو از لینک زیر استفاده کنید.

https://faraz.io

در صورتی که می خواهید از فارکس به درآمد برسید و تریدری به شغل اصلی شما تبدیل شود، بهتر است برای تحلیل هایتان از تریدینگ ویو استفاده کرده و بعد از گفتن تصمیم معامله با استفاده از متاتریدر ترید کنید.

مولتی تایم فریم هفتگی برای تحلیل روند بازار یک ابزار خیلی قوی است، اما به دانش زیادی نیاز دارد.

تمرین مولتی تایم فریم هفتگی 1W

همیشه تحلیلمان را از تایم فریم بالاتر به سمت تایم فریم پایین تر شروع می کنیم. پس ابتدا کارمان را از چارت هفتگی آغاز می کنیم.

نکته بسیار مهم هنگام شروع تحلیل مولتی تایم فریم این است که کارتان را بلافاصله از جدید ترین پرایس اکشن ها شروع نکنید و کارتان از و از مراحل اول شروع روند باشد. قبل از جدید ترین پرایس اکشن HH ، HL ،  LL ، LH ها را دقیقا مشخص کنید.

جهت درک بیشتر رنگ خطوط در تایم فریم های مختلف را با رنگ های مختلف به شرح زیر رسم می کنیم.

آبی : خطوط تایم فریم هفتگی

سبز : خطوط تایم فریم روزانه

نارنجی : خطوط تایم فریم 4 ساعته

قرمز : خطوط تایم فریم 15 دقیقه ای

اگر به شکل زیر دقت کنید، روند کلی بازار نزولی می باشد. ابتدا باید سقف ها و کف های هفتگی را مشخص کنید.

در این محدوده اخیر به وضوح دیده می شود که فعلا در روند صعودی قرار داریم. در شکل بالا محدوده A نیز به عنوان یک کف برای این روند محسوب می شود. سقف HH قبلی که با B مشخص کرده ایم، فعلا شکسته شده و بالا رفتن قیمت همچنان ادامه دارد.

البته ممکن است قیمت پایین آمده و کف و یا سقف قوی شکسته شود. ولی برای شروع از مفاهیم مارکت استراکچر استفاده می کنیم. فرض می کنیم که روند بازار فعلا صعودی خواهد بود. ولی باید در نظر داشت که هر لحظه ممکن است LH هفتگی آغاز شود.

حال باید سراغ چارت روزانه برویم.

تمرین مولتی تایم فریم روزانه Daily

بعد از ایجاد BOS هفتگی باید به دنبال پولبک در نمودار باشیم. برای شروع پولبک نیز باید به دنبال CHOCH در چارت هفتگی باشیم. همانطور که در شکل زیر می بینید سقف و کف های چارت هفتگی در چارت روزانه نیز سقف و کف های معتبری ایجاد کرده اند. و نشانگر تغییر روند در تایم فریم هستند.

در چارت روزانه نیز در فاصله بین سقف و کف هفتگی HH ها و HL های پی در پی ایجاد شده اند. در شکل زیر که تایم فریم روزانه می باشد، شاهد یک تغییر روند نزولی به صعودی هستیم. این تغییر روند در تایم فریم روزانه همان پولبک در تایم فریم هفتگی می باشد.

برای تشخیص اینکه پولبک تا کجا ادامه خواهد داشت، می توانید در چارت هفتگی محدوده پریمیوم و دیسکانت را باید مشخص کنیم.  

پس چاک در تایم فریم روزانه نشان دهنده تغییر روند در تایم روزانه و پولبک در تایم فریم هفتگی خواهد بود. در ادامه به بررسی چارت تایم فریم 4 ساعته می پردازیم.

تمرین مولتی تایم فریم 4 ساعته 4H

اگر چارت 4 ساعته را باز کنید خطوطی که در تایم فریم های هفتگی و روزامه رسم کرده بودید را مانند شکل زیر خواهید دید.

برای مشخص شدن CHOCH روزانه در تایم فریم 4 ساعته آن را با نقطه چین مشخص می کنیم. همانطور که در شکل زیر می بینید CHOCH در تایم فریم روزانه به عنوان تغییر روند در تایم فریم 4 ساعته ظاهر می شود.

در ادامه باس و چاک را دوباره با خطوط نارنجی رنگ رسم می کنیم.

مزایا و معایب مولتی تایم فریم هفتگی

مزایامعایب
روند بلندمدت را تایید می کندتحلیل پیچیده دارد
با حذف نوسانات کوتاه، نویز را کاهش می دهدتحلیل آن زمان بر است
کمک می کند زمان معاملات بهتر پیدا شودسیگنال های متناقضی دارد
دقت تحلیل بالا استروی یک روند تمرکز بیش از حدی دارد

سوالات متداول

مولتی تایم فریم چیست؟

تحلیل همزمان چندین بازه زمانی.

چرا از مولتی تایم فریم استفاده می‌کنیم؟

برای دید کلی‌تر و تصمیم‌گیری بهتر.

مهم‌ترین مزیت مولتی تایم فریم هفتگی چیست؟

تایید روند بلندمدت.

درباره محسن محمدزاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *